Kundelogin
Opret konto

Derfor!

                

AURO-værdierne: Økologi - Bæredygtighed - Transparens - Innovation

 

AURO adskiller sig fra de øvrige malingproducenter - ikke kun fordi værdierne udtrykker ønsket om, at producere med økologien som hovedfokus, men også fordi mere end 30 års nytænkning omkring produktionen i dag har gjort AURO til malingbranchens ubestridte økologiske foregangsvirksomhed, hvilket også kommer til udtryk i virksomhedens korte introduktion:

Navnet AURO står for den bevidste indretningsstil i harmoni med naturen. Vores naturlige maling og træbeskyttelse samt tilhørende pleje- og rengøringsmidler beskytter og forskønner rummene helt uden syntetiske opløsningsmidler eller skadestoffer. Som branchens økologiske foregangsvirksomhed tilbyder vi bio-maling, -lak og –lasurer såvel som olie, voks, rengørings- og plejemidler af naturlige råstoffer. Alle AURO-produkter er slidstærke og mere bæredygtige end sammenlignelige konventionelle produkter på markedet.

Her kan du læse mere om, hvad det er, der definerer AURO og produkterne:

 • 100 % naturlige indholdsstoffer - råstoffer fra planter, mineraler og vand
 • Mange råstoffer er økologisk hhv. biodynamisk dyrkede - bl.a. linolie, solsikkeolie, palmekerneolie, sojaolie og kokosfedt
 • Meget mere for pengene: topkvalitet, forædlede naturprodukter, størst mulige hensyn til mennesker, natur og klima
 • Naturmaling er diffusionsåben – se "Houses can breathe again"
 • Sikkert indeklima. Produkter testet og godkendt efter de tyske AgBB-standarder
 • 130 produkter leveres med fuld varedeklaration
 • Ingen nanoteknologiske indholdsstoffer
 • Ingen petrokemiske eller syntetiske opløsningsmidler eller skadestoffer (herunder fungicider, biocider, acryl, ftalater, parabener osv.)
 • Ny generation af fremtidssikrede produkter til legetøj godkendt efter EN 71-3 og DIN 53160 (sved- og spytægthed)
 • Indtørrede rester og behandlet træ kan komposteres
 • Malingbranchens første CO2-neutrale producent
 • El fra solanlæg og vindmøller - komposterer selv sit produktionsaffald
 • Naturlig vægmaling er mat – glansgrader under eller omkring 5
 • Vores flagskib Vægmaling nr. 321 bærer certifikatet fra det prestigefulde Tyske Institut for Hygiejne, Miljø og Forebyggende Medicin” (GHUP)
 • Profi-Kalkmaling nr. 344 i særklasse - mener magasinet "gør-det-selv-praksis"
 • Oliebaseret betyder hos AURO appesinoliebaseret – fx. terrasseolie
 • Mange typer vægmaling: dispersion, kalk og silikat
 • Slidstærk og skurebestandig maling til institutioner og hospitaler m.v.
 • Første luftrensende naturmaling
 • Vandfortyndbare, opløsningsmiddelfrie produkter til træ og metal
 • Testvindende trælasur
 • Klorfri anti-skimmel-produkter
 • Ædel naturolie til træ er både slidstærk, langtrækkende og forbrugsbesparende - op til 25 m2/liter
Hus i træ
 
Få et sortimentsoverblik i kataloget her:

AURO katalog

Klik på billedet, og slip kreativiteten løs i vores Farve Designer:

AURO Farve Designer
 

Mød AURO-grundlægger Hermann Fischer, og hør om AUROs unikke piónerindsats i plantekemien i ZDF-udsendelse fra december 2013: 

ZDF Reseda

 
Produkter fra AURO er både gode for dig og for miljøet. Vi skiller os ud fra de øvrige producenter, fordi vi altid har været 100 % dedikerede og kompromisløse i forhold til vores højt definerede miljøstandarder. Det absolutte flertal af vores produkter er fremstillet 100 % af naturlige råstoffer, og f.eks. anvender vi derfor ikke petrokemiske stoffer i vores produkter. Vi sikrer også, at de naturlige råstoffer kommer fra miljøvenligt forvaltede kilder, og at de er fremstillet under hensyntagen til en bæredygtig økologisk cyklus. Meget af den linolie, der anvendes i vores maling, dyrkes f.eks. tæt på fabrikken og er af kontrolleret økologisk oprindelse. Derudover kan ethvert affalds- og restprodukt fra produktionen komposteres. For at sikre brugerne den størst mulige transparens, leveres alle AURO-produkter med fuld varedeklaration. Således oplyst kan den enkelte bruger føle sig tryg ved anvendelsen af vores naturprodukter. Fulddeklarationen fremgår både af etiketter og tekniske datablade, der frit kan downloades fra vores hjemmeside.

AUROs åndbare eller diffusionsåbne maling er baseret på økologisk linolie, naturlig harpiks, pigmenter fra plante- og mineralriget tilfører farve, mens kridt anvendes som fyldstof. AUROs produkter til træ har nogle mikroporøse kvaliteter, der gør, at de ikke flækker, afskaller eller blistrer, og så er de lette at vedligeholde. Bevaringsværdige- og økohjem er oplagte til anvendelsen af AURO-produkter, ligesom disse åndbare materialer er sikre valg i grønne hjem samt herunder passivhuse. Mange af produkterne kan dog også anvendes ovenpå tidligere malinglag, og muligheden for at male uden den kedelige kemi er derfor en mulighed for alle. Brugen af naturlige og plantebaserede ingredienser betyder, at allergikere og astmatikere samt mennesker, der på anden måde er sensitive i forhold til indholdsstofferne i de moderne byggematerialer m.v. bedre er i stand til at tolerere vores produkter. Se et detaljeret svar for allergikere i FAQ. Vores økomaling og træolier er perfekte til brug på børns legetøj og på barnesenge m.v., da de er godkendt efter EU EN DIN 71 , del 3 (sikkerhedskrav til legetøj).

Med AURO er du på den sikre vej til den naturlige, etisk bedste og økologisk sunde finish - udmærkelser:

Biavlerforbundet i Storbritannien – Natural Bee Keeping Trust - anbefaler AUROs Trælasur nr. 160 til deres medlemmer. Denne ikke-giftige bejdse er tilgængelig i 23 farver og er perfekt til bistader, flagermuskasser og øvrige opbevaringssteder eller –områder til følsomme dyr. Trælasuren blev testvinder foran 22 andre øko- og konventionelle træbeskyttelsesmidler i det tyske Stiftung Varetest (svarende til det engelske Which!).

Vi er fortsat Bedste Køb (Best buy) i det engelske Ethical Consumer Magazine (Etiske Forbrugere) og har opnået deres ”top ethiscore". Det har gjort os til den stolte bærer af Den etiske forbrugers 'Bedste Køb'-logo (best buy) på vores emulsionsmalinger.

Adskillige AURO-produkter er blevet anbefalet af det strenge tyske miljømagasin 'Öko Test' og er blevet forsynet med deres natureplus-logoer.

AURO var den eneste producent, der modtog en 5 stjernet udmærkelse i en 'Proof '-rapport om kemifri maling (www.proof.co.uk). Det skete i en test, der blev udført af mennesker med ekstrem allergi.

AUROs varenummer 414 PurSan3 Anti-Skimmel-System - eliminerer skimmel på helt naturlig vis.

AURO producerer sine varer i Tyskland, og blev som malingbranchens første producent officielt godkendt som CO2-neutral i 2006.

Fokus på bæredygtighed !

Mange typer maling er hoppet med på den grønne, miljø og øko-vogn – blot fordi de er vandbaserede og har fået et lavere VOC-indhold, men de er på ingen måde produceret efter bæredygtige principper. Vores emulsionsmalinger regerer i den laveste ende af skalaen – med et minimalt VOC-indhold (0-0,29 %), og eventuelle dufte fra produkterne stammer fra behagelige æteriske olier eller du genkender den typiske kit-agtige duft fra den naturlige økologiske linolie, der i øvrigt forsvinder i løbet af meget kort tid.

Se nærmere på fremstillingsprocedurerne, samt de anvendte ingredienser og det samlede CO2-fodaftryk hos andre tilgængelige malingtyper. Langt de fleste typer maling, som bærer EU-blomsten og/eller Svanemærket - (kriterierne for de to miljømærker er identiske - 2013) - indeholder forskellige former for acryl. EU-blomsten er et udmærket tiltag, men er ikke i nærheden af, at nå de strenge krav, som AURO formulerede for mere end 30 år siden - og mærkerne stiller ingen krav om, at de miljømærkede varer skal være ”naturlige". Derudover gælder det for mange af de malingtyper, der sælges som "naturlige malinger”, at de bruger syntetiske pigmenter til fremstillingen af deres farver – det gør AURO ikke - vi bruger kun naturlige pigmenter.

Spørg altid efter en fulddeklaration af ingredienser før du køber – enhver ansvarlig virksomhed bør have fulde varedeklarationer samt en tilhørende ordliste, der beskriver hvad ingredienserne er, og hvor de stammer fra. Vær opmærksom på, at ecopaints ikke nødvendigvis betyder naturlig maling, og begrebet ”eco” eller "økologisk" kan ligefrem være meget misvisende begreber, da al maling - herunder også petrokemiske malingprodukter - er baseret på organisk kemi. Se nedenfor for yderligere info om, hvorfor vi uden tøven kalder vores maling for økologisk med stort ”Ø”. Der er ingen standardisering, når det gælder økologisk maling, så se godt efter, når du næste gang vælger en miljøvenlig maling, der både skal passe godt til dig og din familie – samtidig med at den passer godt på planeten.

Olier og fedtstoffer fra kontrolleret økologisk dyrkning

Økologi i hver detalje: Siden begyndelsen af 2012, bruger AURO olier og fedtstoffer af kontrolleret økologisk oprindelse (tysk: KBA = Kontrolliert Biologischer Anbau). Kokosfedt og palmekernefedt er certificeret af ECOCERT. Raps, hørfrø og sojaolie bliver kontrolleret af IMO (Institut for Market Ecology) og solsikkeolie af det føderale eco-kontrolpunkt 'Grünstempel' ®. ECOCERT er en af de vigtigste uafhængige certificeringsorganer for biologiske produkter . ECOCERTs internationale aktiviteter omfatter både kontrol af økologisk landbrug samt i erhvervslivet og industrien i mere end 80 lande.

Mærket for denne bio-certificeringsorganisation garanterer certificeret biologisk kvalitet i fødevarer og andre produkter fra økologisk landbrug. Desuden er raps, hørfrø og sojaolie testet af IMO (Institut for Market Ecology ), en internationalt godkendt og uafhængig kontrolorganisation, der certificerer miljøvenlige produkter, økologisk landbrug og styringssystemer. Endelig modtager solsikkeolie sit grønne stempel fra Grünstempel ® , en føderal øko-kontrolinstans, som er licenseret af det tyske forbundskontor for landbrug og fødevarer.

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål om vores produkter eller i øvrigt. Vi gør vores bedste for, at yde den bedste mulige vejledning, og står i øvrigt til rådighed med vejledning og hjælp i øvrigt. 

 

Din indkøbskurv er tom!

Trægrunder nr. 124

Trægrunder nr. 124

Pris fra
69,30
99,00
Nyhedsbrev
Artikler
Artikler af Forfatter