AURO-produkter adskiller sig fra byggemarkedernes, varehusenes og de store farvehandlerkæders petrokemiske malingprodukter, fordi de udelukkende fremstilles af naturlige råstoffer - planer, mineraler og vand - intet andet. Vi anvender planteolier og -fedtstoffer af certificeret økologisk eller biodynamisk oprindelse, så vi passer på grundvand og biodiversitet, hvor planterne gror.

Men AURO adskiller sig også fra andre produkter, der markedsføres som "naturlige". Mange produkter i handlen betegnes nemlig "naturmaling". Ved nærmere eftersyn er de fleste dog slet ikke så naturlige, som produkternes navne, etiketter eller emballage antyder. Her kan du læse, hvorfor AUROs produkter holder, hvad betegnelsen "naturmaling" lover. Produkterne fremstilles konsekvent af råmaterialer, der stammer fra bæredygtige eller mineralske kilder.

Når man søger efter maling af høj kvalitet, og som samtidig er uskadelig for sundhed og miljø, står man overfor et næsten umuligt valg mellem et hav af produkter, der flittigt benytter sig at begreber som "natur" og "bio", der i dag er så positivt ladede. Det store vareudbud og mangfoldigheden af labels, der indikerer sikkerhed ved anvendelsen af vandbaseret maling, lak, træbeskyttelse, olie og voks - gør, at både kunde og rådgiver ofte må kapitulere. AURO har mere end 30 års erfaring med udvikling af miljøvenlige malervarer, og kan takket være en fagligt velfunderet forskning baseret på pålidelige videnskabelige kriterier, tilbyde et bredt udvalg af konsekvent økologiske produkter, der udmærker sig ved, at ALLE råstoffer stammer fra plante- eller mineralriget.

Ud over udvalget af rene råstoffer, har AURO naturligvis en løbende kvalitetskontrol og optimering af produktionsprocesserne. Derudover følger der med AUROs forskellige produkter maksimal gennemsigtighed overfor kunderne, som virksomheden garanterer gennem en komplet vare- eller fulddeklaration af alle indholdsstoffer.

Producenter, som kalder deres maling ”naturmaling” på trods af et stort indhold af petrokemiske stoffer, kan ofte kendes på, at der helt mangler en fuldstændig varedeklaration eller at der kun gives indholdsløse negativdeklarationer. Producenten angiver fx. kun, hvad varen ikke indeholder - fx. at den er ”uden skadelige stoffer”.

Når du vil vælge miljøvenlig maling, og står overfor en vares eller emballages deklaration, skal du være opmærksom på, om bestemte ord optræder - og hvis fx. ordene Isoaliphater, Isoparaffiner, Acryl, Epoxy eller Polyurethan optræder, er der ikke tale om naturmaling. Disse petrokemiske bestanddele kan nemlig ikke indgå i det naturlige kredsløb igen, og samtidig vil de  indenfor en overskuelig fremtid ikke længere være tilgængelige.

AURO anvender planter som leverandører af konstant fornybare råstoffer, og planternes egenskaber kan samtidig udnyttes på mange forskellige måder. Der udvindes cellulose af stænglerne, farvestoffer af bladene, voks af bladenes overflade, fedtstoffer og proteiner af frugter samt duftstoffer fra harpiks og blomster. Tusindvis af plantearter danner en bæredygtig basis for fremstillingen af flere hundrede tusinde forskellige stoffer.

Alle disse faktorer er det værd at kigge nærmere på, fordi sammensætningen af et produkt har mange miljø- og sundhedsmæssige aspekter - fra fremstillingen over brugsperioden til bortskaffelsen.

Et egentligt naturprodukt bevarer miljøet intakt og dynamisk og er til gavn for forbrugerne på grund af dets pålidelige og naturlige indholdsstoffer. Ved slutningen af sin livscyklus er det ikke farligt affald - som det ofte er tilfældet med konventionelle produkter - men kan ganske enkelt komposteres.

Interesserede, der forsøger at finde vej gennem junglen af miljømærker, certificeringer og etiketter, bør ikke lade sig forblænde af producenternes løfter, men søge udførlig vejledning og rådgivning - for en ægte naturmaling bør slet ikke indeholde skadelige petrokemiske stoffer.

FRI FRAGT I DK

VED KØB OVER KR. 1.495,-

UDBRINGNING

I KØBENHAVN & OMEGN

14 DAGES

BYTTE- & RETURRET

KONTAKT OS

61339166 / INFO@AURO.DK

LAGERBUTIK

IMG

AURO.dk & Økomaling.dk
Literbuen 2-4
2740  Skovlunde

Tlf. 61 33 91 66
Tlf. 53 56 91 66 (butik)

E-mail: info@auro.dk

  Butik Telefon
Mandag 10-15 9-16
Tirsdag 10-15 9-16
Onsdag 10-15 9-16
Torsdag  10-15 9-16
Fredag   9-12 9-12

I lagerbutikken hjælper vi med råd og vejledning, blander dine nye økologiske farver samt pakker til post og fragtmand.

AFHENTNING

Bestilte varer kan afhentes i Skovlunde alle dage 06-22.

Vi er medlem i

Landsforeningen Økologisk Byggeri

SHOWROOM

IMG

Callisensvej 14
2900 Hellerup

OBS: pga. rørarbejde i ejendommen har vi desværre ingen faste åbningstider før efter sommerferien.

NØRREBRO

Spidsroden

Fra hver fredag kan du hente din online bestilling hos Spidsroden, Prins Jørgens Gade 14 på Nørrebro

VARETUR

IMG

Vi udbringer løbende i København og omegn

INTRO FOLDER

KATALOG

BIOBASERET

Rohstoffbild Reiniger Mit Blatt

BOGUDGIVELSER
Kemiker og AURO-stifter Hermann Fischer viser vejen for den kemiske industri

Stof-Skifte (2013). På vejen mod en solar kemi for det 21. århundrede.

Kemi-Vending (2017). Om den intelligente anvendelse af naturlige råstoffer.

TRANSPARENS

Alle produkter er forsynet med en fuld indholdsdeklaration, der fremgår af hjemmesiden, etiketten og det tekniske datablad - din garanti for, at produktet holder, hvad det lover.

Ca. 90% af vores produkter er fri for konserveringsmidler.

Læge Irene Hage: "Det er dén maling og kun dén maling, jeg vil bruge".

BIONEDBRYDELIG

Vi bruger biobaseret kassefyld af majs. Ligesom produkterne fra AURO er kassefyldet 100% bionedbrydeligt.

KONTO

Betal med
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Nyhedsbrev

Har du funnet os fra Norge? Klikk på flagget og gå til vår norske nettbutikk.