"Træ der behandles med AURO, kan uden betænkelighed komposteres. Det vender altsammen tilbage i det naturlige stofkredsløb". 

AURO fremstilles af planter, mineraler og vand. Ingen mikroplast, nanopartikler, kemikalier eller miljøgifte. Fuld indholdsdeklaration.

1. Bindemidler, harpiks, olier, voks, fedtstoffer, sæber: 
Bivoks:
 Rent, ubleget, smidigt bivoks af bedste kontrollerede oprindelse. Tyskland. Bivokssæbe: I egne kedler forsæbes bivoks med flydende ammonium. Fungerer som naturligt fugtmiddel i pigmenter. Dammar: En af de mest værdifulde og smukke vegetabilske harpikser på jorden. Dens navn er afledt af det malaysiske ord for "katteøje". Den er meget lys og gulner ikke. Dens oprindelsestræ på Sumatra leverer også Meranti træ. Dyrkning og udvinding af dammarharpiks gør det muligt for indbyggerne på Sumatra at drive den tropiske skov bæredygtigt uden rovdrift. Brugen af dammar medvirker dermed aktivt til at undgå ødelæggelsen af tropiske skove. Asien. Jojobaolie: Olieagtig plantevoks der udvindes af jojobabuskens frø. Anvendes i kosmetik som beskyttende og plejende bestanddel. Nordamerika. Kaliumsilikat (kalivandglas): Fineste opløsning af kiselsyre i vand, der fremstilles ved smeltning af kvartssand og potaske. Tyskland. Kalk-kolofonium: Fremstillet af smeltet kolofonium-harpiks hvis naturlige syreindhold er neutraliseret ved tilsætning af brændt kalk. Tyskland. Karnaubavoks: Hård, vandafvisende voks fra en brasiliansk palmeart. Bladene skæres af de højtvoksende palmer (de vokser konstant), voksen gøres gennem udkogning i vand flydende, skummes og rengøres fysisk (med blegejord). Den supplerer takket være sin særlige hårdhed alle bløde voksers mekaniske belastbarhed. Sydamerika. Kokosfedt-kalisæbe: fedt fra frø af kokospalmer, der forsigtigt forsæbes med kalilud i eget anlæg. Sydamerika. Kolofonium-glycerol: Naturharpiksen kolofonium forvandles ved en særlig metode (kogningsproces) med fedtbestanddelen glycerol. Resultatet er et bindemiddel med meget god vejrbestandighed og elasticitet. Europa. Lærkeharpiks-balsam: En æterisk balsamharpiks der produceres ved at bore ind i lærketræets stamme; den er farveløs og terpenagtigt duftende, og tjener som duftstof og bindemiddel. Europa. Linolie: Fed frøolie af hørplanten (Linum usitatissimum), der udvindes ved kold- og varmpresning samt efterfølgende afslimning og fysisk blegning (uden kemiske blegemidler). Værdifuld bindemiddelkomponent, som giver høj elasticitet og krybeevne; fra regional, forbedret konventionel og økologisk kontrolleret dyrkning. Tyskland. Linolie-fedtsyre: naturlig fedtsyre af linolie ved separation af glycerin, som hjælper til fugtning af pigmenter. Tyskland. Linolie-kalisæbe: biologisk meget let nedbrydeligt rengøringsmiddel produceret af ren linolie ved forsæbning med kalilud eller potaske, let vandopløseligt. Tyskland. Linolie-standolie: Værdifuldt bindemiddel til lak, lasurer og vægmaling fremstillet ved tykkogning af linolie. Kogetiden er afgørende for viskositeten. Tyskland. Naturkautjukmælk: fra det i sydøstasien kultiverede gummitræ, hvor mælkesaften udvindes ved at skære gennem træets bark, og i vand giver en højt koncentreret og naturlig dispersion af naturgummi (kautjuk). Et uundværligt bindemiddel der hovedsageligt anvendes i klæbemidler. Indeholder mod udfældning under transport altid noget salmiakspiritus. Asien. Palmekernefedt-kalisæbe: Med kalilud i eget anlæg skånsomt forsæbet fedt fra de findelte frugtkerner fra oliepalmen (ikke at forveksle med den af frugtkødet udvundne palmeolie). Sæben besidder meget gode vaskeegenskaber. Sydamerika. Plantesæbe: med kalilud skånsomt forsæbede planteolier og -fedt. Anvendes hovedsagligt i vaske-, rengørings- og plejemidlerne. Tyskland. Rapsolie-kalisæbe: med kalilud i eget anlæg skånsomt forsæbet olie af frøene fra Brassica Napus, også kaldet raps. Sæben anvendes i mindre omfang til forbedring af andre plantesæbers vaskeegenskaber. Tyskland. Ricin-standolie: gennem dehydrering fremstillet af ricinolie, tørringsegnet, værdifuldt bindemiddel. Tyskland. Ricinolie-kalisæbe: Olie fra frø af de subtropiske Ricinbuske (Ricinus communis) forsigtigt forsæbet med kalilud i eget anlæg. Sæben har kun ringe vaskeegenskaber, men fremragende egenskaber til naturlig skumregulering. Tyskland.Safflor-standolie: fremstillet af den fede frøolie fra Safflor-tidslen. Den tørrende olie fortykkes ved kogning til et bindemiddel, der er modstandsdygtigt i forhold til gulning. Shellak: symbioseprodukt fra et i Indien hjemmehørende træ og de derpå levende skjoldlus. Harpikskrystallerne løsnes fra træet, filtreres og bleges varmt gennem hørlærredsklude - hos AURO ikke kemisk men rent fysisk. Elastisk bindemiddel til hurtigttørrende lak. Asien. Shellak (ammoniumsæbe): af shellak ved forsæbning med salmiakspiritus fremstillet vandopløselig dispersion. Bindemiddel i plantemaling. Sojaolie-kalisæbe: med kalilud skånsomt i eget anlæg forsæbet olie af sojabønner. Solsikkeolie: En lys gul, fed olie fra solsikkefrø, der bruges i lak, maling og sæbe. Tyskland.Solsikkeolie-kalisæbe: i eget anlæg skånsomt forsæbet olie fremstillet af frø af den midteuropæiske solsikke (Helianthus annuus). Denne sæbe med fremragende vaskeegenskaber er den vigtigste plantesæbe i de fleste AWALAN-produkter. AURO bruger udelukkende solsikkeolie fra økologisk kontrolleret dyrkning. Træolie - standolie: Tykt kogt olie af nødderne fra det kinesiske tungtræ; et værdifuldt, godt tørrende lakbindemiddel. Asien. Valnøddeolie: Fed frøolie af frugtkødet fra Juglans regia; meget værdifuldt, semi-tørrende bindemiddel til maling. Tyskland. 

2. Mineralske pigmenter og fyldstoffer: 
Aluminiumsilikat: af vandholdig lerjord, der er fremkommet gennem aluminiumrige stenmassers eller ved teknisk udfældning udvundet mineralsk fyldstof med pigmentegenskaber. Europa. Calcite (kalkspat): calciumcarbonats naturlige fremtrædelsesform (ligesom kridt). Tilgængelig i flere størrelser fra findelt til grov kornstørrelse. Som fyldstof til lak, vægmaling, puds og klæbemidler. Europa. Kromoxidgrøn: Grønt mineralsk pigment fremstillet af krommalm. Fremstilling er ikke uden miljøbelastning, men hidtil uden alternativ. Til forskel fra de såkaldte Krom-VI-forbindelser ikke opløselige, og derfor ugiftige. Tyskland. Jernoxidpigmenter, transparente: ekstremt fine højtransparente pigmenter med høj UV-beskyttelse og god vejrbestandighed, der især anvendes i lasurer. Europa. Jord- og mineralske pigmenter: er uorganiske pigmenter som naturlige jordfarver, kunstige jernoxidpigmenter, fx. okker, engelskrød, persiskrød, jordsort såvel som mineralfarver som titandioxid, ultramarinblå, kromoxidgrøn. Europa. Kaolin: Naturligt lermineral (kaolin, lerjordsilikat). Som fyldstof i vægmaling. Europa.Katalytisk virkende pigmenter: Uorganiske pigmenter med en særlig, findelt struktur og stor overflade. I stand til at opdele og nedbryde organiske bestanddele, herunder skadelige stoffer, der opdeles og nedbrydes i kraft af lyset. Kridt: Naturligt calciumcarbonat af bedste oprindelse, fint malet og slæmmet - og derigennem med stor hvidhed og kornfinhed. Tyskland.Kvartssand: krystallinsk kiselsyre, siliciumdioxid, er en af de hyppigste mineraler i jordskorpen. I forbindelse med forvitringen af størknede sten bliver det som kemisk meget modstandsdygtigt materiale tilbage. Næsten ubegrænset tilgængelighed. Tyskland.Talcum: Naturligt silikatmineral med udtalt lagstruktur ("fedtsten"). Som thixotroperende og pigmentbesparende fyldstof til maling og lak. Europa. Titandioxid:  meget godt dækkende, ugiftigt hvidpigment til maling og lak. Fremstillet af naturlige mineraler (f.eks rutil) ved separation af farvede ledsagestoffer. AURO har altid brugt dette pigment fra sulfat-procedurer med genanvendelse af fortyndet syre og nyttiggørelse af grønne salte uden dumping af fortyndede syrer og uden anvendelse af klorkemi. Tyskland.Træcellulose: organisk cellulosefyldstof fremstillet af løvtræ (fx. bøg-) uden klorbleger. Bevirker mekanisk stabilitet og træagtig resorptionsevne i maling og puds. Tyskland. Ultramarinblå: er et uorganisk pigment hvis krystalstruktur ligner lapis lazuli. Anvendes i alle blå lasurer og lakker som mineralsk pigment. Europa.
*
 
3. Hjælpemidler:
Alun:
 Et hvidt, krystalliseret pulver af kalium og aluminiumsulfat, der anvendes ved fremstilling af plantefarver. Tyskland.Aminsæber: er med organiske bestanddele modificerede ammoniumforbindelser. Medvirker til en bedre indarbejdning af bindemidler i vandfortyndbare produkter. Europa. Bentone: naturligt forekommende lermineral, svellende ler, der anvendes som gelerings- og thixotroperende middel i lak- og trykfarver, voks, kit og klæbestoffer, men også i kosmetikprodukter. Europa.Borax: Naturligt mineral fra bestemte saltsøer; traditionelt, mildt alkali til anvendelse fx. ifm. kasein. Nordamerika. Borsyre: Svag mineralsyre, tidligere fra toscansk kildevand, i dag af borax med svovlsyre. Europa. Borsalt (natriumoctaborat): Naturligt mineral fra saltsøer. Udmærket virksomt, ikke flygtigt, ikke afgassende middel til forebyggende biologisk træ- og flammebeskyttelse. Nordamerika. Celluloseether, -ester: hævemiddel fremstillet af træcellulose gennem kemisk proces. Tjener som simpelt klæbemidler i AURO tapetklister og limfarve, men også som emulgator, fortykkelsesmiddel i maling og klæbere og til bedre styring af forarbejdningen. Europa. Citrat: citronsyrens natrium-eller kaliumsalt. Tyskland. Citronsyre: Naturlig frugtsyre i citrusfrugter med god kalkopløsende og vandblødgørende virkning; udvindes af melasse gennem fermentering. Tyskland. Fedtalkoholsulfat:hovedsagligt af kokosolie; ved reaktion med svovloxid og natronlud udvindes fedtalkohol, der indsættes som vaskeråstof. Europa.Gips: Naturligt gips, calciumsulfat, fra Harzen-regionen. Tyskland. Glaubersalt: Salt fra natriumsulfit og svovlsyre, der anvendes i plante- og vaskemidler. Tyskland. Glycerin: Polyvalent alkohol. Bestanddel i alle dyre-og vegetabilske fedtstoffer, som er fremstillet ved separation af fedtsyrer. AURO kun bruger glycerin af ren vegetabilsk oprindelse. Tyskland. Gummi arabicum: også kaldet akaciegummi. Er tørret planteslim fra forskellige arter af akacie. Denne gummi varierer fra farveløs til brun og er lugtfri. Opløst i varmt vand bliver den sej og klæbrigt flydende, og finder anvendelse i klæbestoffer og som fortykkelsesmiddel. Europa.Hjortetaksalt: i kemi kaldet ammoniumcarbonat; finder anvendelse som bejdse-tilsætning i plantefarver. Tyskland. Jernvitriol:forekommer som mineral i form af grønne eller hvid krystaller; teknisk fremstilles jernsulfat ved at opløse jern i svovlsyre. Dette råstof anvendes til trækonservering, i plantefarverier og garverier. Europa. Kalilud: Stærk alkali til forsæbning af vegetabilske olier og fedtstoffer til generering af vaskeaktive stoffer. Fremstilles af kaliumklorid og vand ved elektrolyse. Tyskland.Kamilleblomstekstrakt: udvindes ved alkoholisk udtræk fra kamilleblomsten, hudbeskyttende. Tyskland. Kiselsyre: rene, findelte kiselsyrer uden krystallinsk (kvarts-) struktur, der er fremstillet af kvartssand og kalk ved hydrolyse. Anvendes som matterende fyldstof. Tyskland. Kork: lukkevæv som næsten alle grønne planter udvikler på deres over- og underjordiske dele. Af økonomiske grunde anvendes kun den meget tykke korkbark af korkegen (Quercus suber), der hører hjemme i Middelhavslandene. Sydeuropa. Korkmel, korkgranulat: groft til fint malet kork. Tyskland. Sydeuropa. Lecithin:Naturligt fosfolipid med befugtnings- og emuleringsfremmende egenskaber, der er fremstillet af sojabønner ved varmtvandsekstraktions. Tyskland. Mælkesyre: produceres ved gæring af sukker ved hjælp af mælkesyrebakterier. Modvirker kalkpletter på service. Tyskland. Mælkekasein: mælkeprotein, der er fremstillet af komælk ved forsuring efter adskillelse af fedt. Værdifuldt binde-og emulgeringsmiddel der anvendes i maling og klæbemidler. Bliver til dette formål åbnet med milde alkalier (borax) til kaseinlim. Tyskland. Natriumbenzoat: salt af benzoesyre, der fx. er hovedbestanddelen i harpiksen benzoe. Hvidt krystallint faststof med antibakteriel virkning, der fx. også anvendes i næringsmidler. Tyskland. Natriummetasilikat: kiselsyres alkalisk vandopløselige natriumsalt. I opvaskemiddel virker det fedtopløsende pga. sin alkalitet, og derudover vandblødgørende og korrosionsbeskyttende. Tyskland. Natriumpercarbonat: en bindingsforbindelse (addukt) af det klorfrie blegemiddel hydrogenperoxid natriumkarbonat. Nedbrydes under høje temperaturer til natriumcarbonat, vand og aktivt ilt. Sidstnævnte har en blegende virkning på farvepletter. Indeholder ikke bor. Tyskland. Natron: I kemi kaldet natriumhydrogencarbonat; anvendes som neutraliserende middel i maling. Tyskland. Organiske syrer: kulstofforbindelser med let syrlige egenskaber (i modsætning til de kendte mineralsyrer som svovlsyre). Sådanne organiske syrer kan i kombination med AURO bindemidler baseret på vegetabilsk harpiks og olier forbedre deres malertekniske egenskaber. Tyskland. Potaske: Mildt alkali tidligere udludet fra planteaske, i dag fremstillet ved omdannelse af natriumcarbonat med kalisæber. Anvendes til forsæbning af plantevoks, -harpiks og -olier. Tyskland. Svellende ler: Naturligt mineral (lagsilikat) med god ekspansionsevne. Anvendes som thixotroperingsmiddel i vandige - og overfladebehandlet også til harpiksolieholdige produkter med udprægede ekspansionsevner og god smudsabsorptionsevne. Tyskland. Raps-, Ricinolietensider, emulgatorer: konkret valgte hjælpemidler på planteoliebasis, kemisk modificerede, til egenproduktion af vandige, opløsningsmiddelfri olie-harpiks-bindemidler til AUROs Aqua-produkter. Tyskland. Oksegalde: Takket være dens høje indhold af galdesyrer, lecithiner og enzymer, meget god til koncentrerede, fiberskånende lokale pletbehandlinger. Tyskland.Salmiakspiritus: Alkalisk opløsning af ammoniak i vand; til fremstilling af særlige, vandopløselige harpiks-, voks- og oliesæber, såkaldte ammoniumsæber. Tyskland. Lagsilikat: mineral med lighed med svellende ler, dog fremstillet ved udskillelse. Silikatdelene er placeret i et større område. Lagsilikat har høj bindeevene for kalcium og er derfor hovedbestanddel i vores afhærdningskomponent/blødgørimgsmiddel. Tyskland. Sydesalt: ikke denatureret, rent stensalt uden antiklumpemiddel til undgåelse af kalkaflejringer i opvaskemaskiner. Tyskland. Natriumcarbonat: Mild alkali fra særlige saltaflejringer (saltsøer). Natriumsalt af kulsyre, natriumcarbonat, anvendes i AUROs pulverprodukter til opløsning af kasein. Tyskland. Stearater: Olie- og fedtkomponenter isoleret fra disse, og anvendes til fremstilling af sæbe og som medhjælpere i maling. Tyskland. Stearinsyre:findes i store mængder i fedtstoffer og olier, og udvindes af disse ved fedtseparation. Anvendes til fremstilling af stereater og som hjælpemidler i maling. Traganth: plantelim maling, der udvindes ved at skære i stængelen af Astragalus gummifer, der vokser i Tyrkiet. Europa. Tørringsstoffer (blyfri): hjælpestoffer, metalsæber til forkortelse af tørretid af planteolier, der fremstilles af mineraler af calcium, kobolt, zirconium eller mangan. Tyskland. Tyrkisk rød olie: sulfatiseret ricinolie gennem omsætning med svovlsyre. Anvendes som hjælpeemulgator. Tyskland. Vineddike: Natursyre, der er fremstillet af vin ved omdannelse til alkohol og yderligere gæring til eddike. Hvidkalkhydrat: læsket kalk (sumpkalk) i pulverform. Fremstillet ved brænding af kridt efterfulgt ved hydrering. Siden antikken bindemiddel til kalkmørtel og kalkmaling. Tyskland. Hvedemel: rent kornmel der anvendes som fortykkelsesmiddel i farve- og lakfjerner. Tyskland. Xanthangummi: Stærkt molekylære, naturligt stofskifteprodukt, polysakkarid af (den genetisk umanipulerede!) bakterie Xanthomonas campestris. Passende som fortykkelses- og bindemiddel. Tyskland. Zeolit:aluminiumsilikat produceret ved udfældning af alun og natriumsilikat, som er et særdeles miljøvenligt fosfaterstatningsstof for vandblødgøring. Tyskland. Sukkertensid: Vaskaktivt stof, fremstillet af sukkerholdige råvarer ved omsætning med planteolier ved medvirkning af potaske ved temperaturer under 100 °C. Tyskland. 
 
4. Plantefarver: 
Blåtræekstrakt:
 produceres fra træer der dyrkes i plantager, og anvendes til farvning; farvenuancer ligger i området blå, violet, sort. Europa. Catechu: kondenseret saftekstrakt af kernetræet fra det indiske Gerberakacie (Acacia catechu). Catechu bruges til brune og sorte plantefarver. Asien. Klorofyl: pigment fremstillet af farvestoffet i grønne blade. Bladenes grønne farvestof bruges som kobberkompleks i plantefarver. Tyskland. Cochenille: rødt farvestof der fremstilles af skjoldlusarten, der lever på en kaktus, der vokser på De Kanariske Øer og i Mexico. Det giver plantefarvepigmenter med en let blålig rødtoning. Det røde til violet farvende råstof anvendes som levnedsmiddelfarvestof. Europa, Nordamerika. Indigo: ved fermentering udvundet ekstrakt af den bengale indigoplante Indigofera tinctoria. Blev allerede brugt som farvestof for 4000 år siden. Tjener som blåt plantefarvepigment. Asien. Kraprødder: farvestof med et højt indhold af rødt farvestof fra Centraleuropa, Tyrkiet og Iran, som bruges i røde plantefarvepigmenter til væglasurer. Europa. Plantefarve-lerjordpigment: ved egen metode fremstillet farvepigment til maling. Farvestofferne (Reseda, krap, indigo, cochenille, bladgrøn, catechu, blåtræ osv.) ekstraheres med vand under tilsætning af alun, hvorefter pigmentet som lerjordsfarvelak udfældes med lud, filtreres og vaskes. En besværlig proces, der til dels først efter mange dage giver de harmonisk-strålende farvenuancer. Reseda: farveplante (Reseda luteola, farver-Wau) til fremstilling af gult farvepigment. Europa.

5. Opløsningsmidler, æteriske olier: 
Alkohol: fremstilles ved gæring af stivelsesholdige planter - fx. kartofler - efterfulgt af destillation. Tyskland. Cembraolie: En vandig let olie af den schweiziske fyr cembrafyren med stærk velduft. Beskytter mod tekstilmøl og andre insekter. Europa.Bergamotteolie: Rene æteriske, gullig olie fra bergamottetræets frugtskaller (Citris bergamia risso), anvendes som duftstof. Europa. Eucalyptusolie: æterisk olie med let konserverende virkning fra bladene af det australske Eucalyptus træ, fremstillet ved vanddampestillation. Europa. Fyr-terpenalkohol: højtsydende fraktioner fra destillation af fyrretræ balsamterpenolie efter katalytisk vandlagring. Europa. Lavendelolie: Vanddampdestilleret æterisk olie af lavendel (Lavandula officinalis) med bopæl i Middelhavslandene. Europa. Citrongræsterpener: Destillat fra den æteriske olie af tropisk græs Andropogon flexuosus, der vokser i det østlige Indien. Asien. Orangeolie: æterisk olie, der opstår som biprodukt ved fremstillingen af appelsinsaft. De destillerede, stærkt duftende komponenter anvendes i parfumeindustrien og til aromaterapi. De svagere duftende "terpenbaser" anvendes som opløsningsmidler til harpiks og olier. Sydamerika. Rosmarinolie: æterisk olie, der fremstilles af bladene af ægte rosmarin ved vanddampdestillation. Olien indeholder milde fungicider (afsvampningsmidler) og har konserverende egenskaber. Europa. Vand: AURO bruger det særligt bløde, rene drikkevand fra Harzen-bjergene. Tyskland.

FRI FRAGT

VED KØB FRA KR. 950

UDBRINGNING

I KØBENHAVN & OMEGN

14 DAGES

BYTTE- & RETURRET

KONTAKT OS

61339166 / INFO@AURO.DK

Populære produkter
Varer på tilbud netop nu...
AURO Rohstoffkreislauf 2004 DK
Icon Natuerliche Rohstoffe DK
e-mærket - et sikkert sted at handle auro youtube video
 
Her finder du os

BUTIK
Callisensvej 14
2900 Hellerup
E-mail: info@auro.dk

SPØRGSMÅL & TILBUD

Tlf. 61 33 91 66
E-mail: info@auro.dk
Telefonen er (næsten) altid åben.

FASTE ÅBNINGSTIDER
Mandag 12.30-17.30
Onsdag 12.30-17.30
Begrænset pga. vareture m.v. Men åben alle dage efter aftale.

HENT BESTILTE VARER
På Nørrebro samt i Skovlunde, Gentofte og Hellerup.

FORHANDLER
TAGA Farvehandel
Jagtvej 131
2200 København N
Hverdage 10.00-17.30
Lørdage 10.00-14.00
Tlf. 42 43 68 68

VI ER MEDLEM AF

Landsforeningen Økologisk Byggeri

* CA. 95% AF VORES PRODUKTER ER:



Alle anvendte planteolier og -fedtstoffer er økologiske

BOGUDGIVELSER
Kemiker og AURO-stifter Hermann Fischer viser vejen for den kemiske industri

 

Stof-Skifte (2013). På vejen mod en solar kemi for det 21. århundrede.

Kemi-Vending (2017). Om den intelligente anvendelse af naturlige råstoffer.

Betal med
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Nyhedsbrev