Hele 58 % af mikroplasten i havet stammer fra maling

Emnet mikroplastik spiller ifm. miljøbelastningen en stadig større rolle. Indflydelsen fra forskellige miljøskadestoffer kan ofte ikke spores umiddelbart. Et norsk studie* fastslår dog, at ca. 17 % af verdens mikroplast i hav og øvrige natur stammer fra anvendelsen af farver og lak udendørs. Mikroplasten stammer fra kunststofholdige bindemidler som acryl, silikoneharpiks. Det er årsagen til, at der årligt udledes mange tons af de ikke-filtrérbare kunststofdele i naturen, ligesom det kan spores i vores organisme.

* Sources of microplastics-pollution to the marine environment/Norwegian Environment AgencyMiljodirektoaret/2014

Når forureningen fra maling generelt vurderes, lyder antagelsen, at maling med sine 58 % er den største forurener af havet:

https://dakofa.dk/element/maling-fra-byggesektoren-kan-vaere-den-stoerste-kilde-til-mikroplast-i-havet/

Miljøstyrelsen skriver i en rapport, at "Bildæk og maling er hovedkilder til mikroplast i Danmark". Mikroplast dukker nu op overalt i naturen - i skaldyr, fisk, havsalt og drikkevand m.v. - og ender altså på spisebordet. Vil du undgå at bidrage til forureningen, er der kun en vej: skift til bionedbrydelige malingprodukter og træbeskyttelse m.v. Næsten al vægmaling - også de miljømærkede - indeholder mikroplast, da bindemidlet i "moderne" "vandbaseret" maling er en opløsning af mikroplast i vand. Det kan du læse mere om her.

Januar 2019: EU tager initiativ til, at fjerne mikroplast i nogle produkter fra 2020 - men undtager medicin og maling. Selv miljømærket maling kan dermed fortsat indeholde miljøskadelig mikroplast.

Forskere har nu analyseret 1 m2 havbund for at finde ud af, hvor meget mikroplast der findes. Svaret er intet mindre en 1.900.000 stykker mikroplast på 1 m2 havbund! Hvis antagelsen fra Norges Miljødirektorat holder stik, svarer det til, at der på 1 m2 havbund findes 323.000 stykker mikroplast - der alene stammer fra anvendelsen af maling og lak udendørs. 

Løsning: plantebaseret maling og træbeskyttelse fra AURO

AURO maling indeholder ingen mikroplast eller andre miljøskadestoffer (fungicider og biocider m.fl.), så det er den helt konkrete løsning, når du skal male ude og inde. 

Som eksempel er de fleste AURO vægmalinger (herunder lermaling og silikatmaling) baseret på det egenudviklede biogene bindemiddel Replebin, der består af indholdsstoffer fra hvede og majs, så det følger den overordnede råstoffilosofi hos AURO: vi fremstiller vores produkter af fornybare, naturlige råstoffer, der er 100 % bionedbrydelige.

FRI FRAGT

VED KØB OVER KR. 1.495,-

UDBRINGNING

I KØBENHAVN & OMEGN

14 DAGES

BYTTE- & RETURRET

KONTAKT OS

61339166 / INFO@AURO.DK

Her finder du os

Lagerbutik hos
City Self-Storage
Literbuen 2-4
2740  Skovlunde
Tlf. 53 56 91 66

Åbningstider
Mandag 10-15
Tirsdag 10-15
Onsdag 10-15
Torsdag 10-15
Fredag  10-13

Her blander vi dine COLOURS FOR LIFE farver samt pakker til post og fragtmand.

Afhentning
Ekspederede ordrer  kan afhentes alle dage 06-22

Showroom og afhentning efter aftale
Callisensvej 14
2900 Hellerup

Spørgsmål og rådgivning

Tlf. 61 33 91 66
E-mail: info@auro.dk

Afhentning på Nørrebro

Du kan også afhente din ordre fra hver fredag hos Spidsroden på Nørrebro i København.

VI ER MEDLEM AF

Landsforeningen Økologisk Byggeri

* CA. 95% AF VORES PRODUKTER ER:




Alle anvendte planteolier og -fedtstoffer er økologiske

BOGUDGIVELSER
Kemiker og AURO-stifter Hermann Fischer viser vejen for den kemiske industri

   

Stof-Skifte (2013). På vejen mod en solar kemi for det 21. århundrede.

Kemi-Vending (2017). Om den intelligente anvendelse af naturlige råstoffer.

Læge Irene Hage: "Det er dén maling og kun den maling, jeg vil bruge".

Betal med
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Nyhedsbrev

BIONEDBRYDELIGT KASSEFYLD

Mange af Jer spørger, hvorfor vi bruger miljøskadelige plastikdimser. Men ligesom vi kun fører AUROs plantebaserede bio-maling og ikke plastikmaling, så bruger vi bio-"skumfiduser" af majs og vand - intet andet. Ligesom indtørrede AURO-malingrester kan kassefyldet komposteres eller smides ud sammen med husholdningsaffaldet.

Nyt 2021 katalog