Miljøstyrelsen skriver i en rapport, at "Bildæk og maling er hovedkilder til mikroplast i Danmark". Mikroplast dukker nu op overalt i naturen - i skaldyr, fisk, havsalt og drikkevand m.v. - og ender dermed på spisebordet. Vil du undgå at bidrage til forureningen, er der kun een vej: skift til maling og træbeskyttelse af bionedbrydelige naturstoffer.

"Moderne" petrokemisk væg- og træmaling - også de miljømærkede - indeholder mikroplast, da bindemidlet i "moderne" "vandbaseret" maling er en opløsning af mikroplast i vand. Det kan du læse mere om her. EU har netop (2019) fritaget maling og medicin fra en kommende indsats mod mikroplast i hverdagsprodukter. Man går altså udenom maling, der er hovedkilde til mikroplast... 

2019 blev året, hvor der også blev fundet miljøgifte fra træbeskyttelse i grundvandet. Det er normal praksis, at tilsætte insekt- og svampegifte i træbeskyttelse, selvom AURO har klaret sig uden siden begyndelsen i 1983. Når vind og vejr slider træbeskyttelsen af facaderne m.v., opløses dens ingredienser, der mange år senere altså dukker op grundvandet.

Miljømærkerne tillader mikroplast og miljøgifte i maling og træbeskyttelse.

Når du vælger AURO, er du sikker på, at ingen af ingredienserne i malingen vil dukke op i naturen, da alle indholdsstoffer er umiddelbart bionedbrydelige.