Påskeægsfarver
Farv påskeæg helt naturligt med farvestofferne norbixin, indigotin (indigo karmin), ægte karmin og kobberholdige komplekser af klorofyler og klorofylliner.
Fem farvenuancer i samme pakke: orange, gul, grøn, cochenille og blå. Citronsyren bruges her ikke som konserveringsmiddel, som det plejer, men som en syre, der optimalt udvikler det blå farvestof. Sådan farver du dine påskeæg trin for trin – klik på "mere information". Sæsonbestemt produkt: tilgængelig fra januar til påske.
FARVESTOFFERNE HAR VÆRET KENDT I ÅRHUNDREDER
GOD PÅSKE TIL HELE FAMILIEN!
At farve æg er nemt og sjovt med de naturlige ægfarver fra AURO.
De fem farver fremtryller farverige påskeæg – med naturlige farver fra naturen.
Orange og gule toner: Norbixin
Norbixin er et naturligt farvestof udvundet af achiote, en busk hjemmehørende i Sydamerika. Farvestoffet, som er opnået fra buskens frø, bruges af de oprindelige folk som et naturligt farvestof og som kropsmaling til beskyttelse mod solskoldning og til åndelige formål. Industrielt bruges farvestoffet til madfarve og også til fremstilling af læbestifter. I Mexico, Costa Rica og Nicaragua bruges buskens frø også som krydderi eller som farvestof til ris.
Nuancer af blå: indigotin (indigo karmin)
Indigokarmin bruges også til at farve læskedrikke, likører, konfekture, is, pasta og dragéer.
Shades of Red: True Carmine
Karmin (cochineal) er et rødt pigment produceret af en art af skjoldbrun insekt, der lever på kaktusser og er udbredt på De Kanariske Øer og Mexico. Den rød- til violette farve bruges også som fødevarefarve.
Grønne toner: kobberholdige komplekser af klorofyler og klorofylliner
Chlorophyllin er et vandopløseligt derivat af klorofyl (gammelgræsk "blad" eller "bladgrønt") og bruges også til at farve fødevarer.
Sådan gør du:
Opløs farvepulveret i 3/4 liter koldt eller kogende vand (A) og kog op til seks æg i otte minutter (B). Opløsning af farverne i koldt vand kan forhindre skumdannelse.
Skummer det, så fordel skummet ved at røre vandet i.
Hvis æggene vendes et par gange i vandet, vil de farve jævnt (C).
Hvis du kan lide endnu stærkere farver, så kog æggene i 10 minutter. Efter bratkøling (D) lad tørre (E).
De naturlige farver ser bedst ud på hvide æg.
Tip: For en flot glans, gnid de farvede æg med lidt olie eller smør og polér (F).