Bordpladeolie nr. 108

Til regelmæssig pleje af plader i massivt træ. Fremhæver træstruktur og giver åndbare overflader til sundt indeklima. Duftsvag pga. anvendelsen af rene naturolier. Til alle træsorter. Vand- og smudsafvisende. Egnet til legetøj. Indtil 21 m2/l. Fri for opløsningsmidler. Meget slidstærk. God for mennesker og natur. Læs mere på vores temablad.

Pris fra
199,00 DKK
0,375 liter 0,5 liter
Til regelmæssig pleje af plader i massivt træ. Fremhæver træstruktur og giver åndbare overflader til sundt indeklima. Duftsvag pga. anvendelsen af rene naturolier. Til alle træsorter. Vand- og smudsafvisende. Egnet til legetøj. Indtil 21 m2/l. Fri for opløsningsmidler. Meget slidstærk. God for mennesker og natur. Køkkenbordolie til almindelig vedligeholdelse af massivt træ. Fremhæver træets naturlige mønster og giver åndbare overflader for et sundt indeklima.
 

Visse producenter markedsfører nu deres bordpladeolier som "Fødevaregodkendte", og spørgsmål fra flere af Jer i den forbindelse har ført til en henvendelse til Fødevarestyrelsen, der i givet fald skulle administrere en sådan ordning. Men svaret er, at:

"Der findes ikke en godkendelsesordning for fødevarekontaktmaterialer. Det er producenten eller importøren, der selv skal vurdere og dokumentere, at produkterne lever op til reglerne på området – herunder, at der ikke afgives kemiske stoffer i skadelige mængder til fødevaren. Men der er mange, der kommer til at sige, at deres produkt er ”godkendt til fødevarer”. Men det er der altså ikke noget, der hedder."

Iflg. branchen selv kan "fødevarekontaktmaterialer" fremstilles af op mod intet mindre end 1.500-2.000 forskellige stoffer.

Til forskel fra de "konventionelle" produkter fremstilles AURO bordpladeolie nr. 108 ligesom alle andre AURO-produkter til træværk 100% af naturlige, bionedbrydelige råstoffer, og består udelukkende af:

Fuld indholdsdeklaration: Træolie-standolie; linolie; safflor-standolie; ricinolie-standolie; linolie-standolie; sikkativer (bly- og koboltfri) - intet andet.